November 14, 2006

Givat Ram Campus

Givat Ram Campus. Aquest és el nom del complex estudiantil on visc, i on estudio. Aquí, per tant, és on passo la gran majoria del meu temps. El campus està força lluny de la ciutat... mitja horeta caminant és el que els separa. Aquí no hi són totes les facultats de la Hebrew University of Jerusalem, tan sols hi ha les facultats ciències.

Una de les primeres coses que em va sorprendre és que gairebé tot el campus està format per edificis amb noms de famílies. La universitat està subvencionada per generoses donacions privades i, pel que es veu, són les persones que més contribueixen a cada un dels edificis, les que es guanyen el premi de posar-li el seu propi nom. Jo per exemple, visc a la residència Liberman, i estudio a l’edifici Feldman. No tots els noms dels edificis venen donats pels donants més generosos, però sí la gran majoria.

Una altra de les coses particulars del campus és la seguretat. De fet, en el context territorial és força comprensible i habitual. Amb això vull dir que, en el context d’Israel, això no és en absolut un fet que diferenciï el campus de les estacions d’autobusos, de bars, de centres comercials de certes dimensions, de centres religiosos, ... Per entrar al campus, cal identificar-se als militars que hi ha a l’entrada i deixar que et registrin la motxilla. Com he dit, això no és sorprenent en context, però això no treu que això sobti a qui no hi estigui acostumat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home